کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است عرضه بنزین سوپر در این جایگاه‌های سوخت تهران و کرج (۴ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی ترامپ برای خودروسازان جهانی نقشه کشید | زنگ خطر به صدا درآمد پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳
سرخط خبرها

بررسی جنبه‌های مثبت و منفی افزایش نرخ ارز نیما | گران‌شدن دلار نیمایی تأثیری بر معیشت مردم دارد؟

  • کد خبر: ۲۹۵۶۸۳
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸
بررسی جنبه‌های مثبت و منفی افزایش نرخ ارز نیما | گران‌شدن دلار نیمایی تأثیری بر معیشت مردم دارد؟
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه هر تصمیم اقتصادی یک‌سری تبعات و مزایایی دارد، در رابطه با افزایش نرخ ارز نیمایی گفت: ارز نیمایی در اختیار دولت بوده و کنترل یا قیمت‌گذاری این نرخ برای دولت به‌مراتب آسان‌تر از نرخ ارز در بازار آزاد است.

میثم مهرپور در گفتگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: اکنون تصمیم دولت بر این است که نرخ ارز نیمایی افزایش پیدا کند و نرخ بازار آزاد نسبتاً ثابت باقی بماند. این موضوع به نزدیک‌شدن نرخ ارز نیما و بازار آزاد منجر می‌شود و می‌تواند هم مثبت و هم منفی باشد.

وی ادامه داد: حداقل فایده کاهش فاصله نرخ ارز نیما و بازار آزاد، ازبین‌رفتن رانت ایجادشده از دونرخی‌ یا چندنرخی‌بودن ارز است.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: به نظر می‌رسد با افزایش نرخ ارز نیما، نرخ بازار آزاد هم افزایش پیدا خواهد کرد. هرچند ممکن است گپ قیمتی بین این دو نرخ کاهش پیدا کند، اما باز هم وجود خواهد داشت.

وی با اشاره به تبعات منفی افزایش نرخ ارز نیما در جامعه، تأکید کرد: این افزایش نرخ قطعاً بر افزایش قیمت کالا‌های مصرفی مردم و تشدید تورم اثرگذار خواهد بود.

مهرپور گفت: اصولاً تک‌نرخی‌شدن قیمت ارز نیما، سنا، بازار آزاد و... مطلوب و ایده‌آل اقتصاد است، اما باید ببینیم آیا شرایط کشور همچون دهه ۸۰، برای تک‌نرخی‌شدن مناسب است یا خیر؟ که به نظر من فعلاً این شرایط وجود ندارد؛ بنابراین فعلاً تنها راهش نظارت دقیق بر قیمت‌هاست.

وی با اشاره به استقبال فعالان بازار سرمایه از افزایش نرخ ارز نیما به دلیل رشد سهام دلاری بورسی، خاطرنشان کرد: اول آنکه تیم اقتصادی دولت صرفاً برای جلب یا جذب رضایت بخشی از اقتصاد نمی‌تواند منافع عموم مردم را به خطر بیندازد. به این معنا که تبعات حفظ منافع بخشی از جامعه، فراگیر خواهد بود. با این حال می‌بینیم که باوجود رشد‌های مکرر نرخ ارز نیمایی، در بورس شاهد رشد نیستیم؛ به این دلیل که رشد بورس مبتنی بر یک یا دو دلیل نیست و دلایل متعددی در کنار هم رشد بورس را منجر می‌شوند. 

مهرپور رشد بورس را حاصل آرامش و تورم رشد بازار‌هایی همچون ارز و طلا دانست و گفت: بحران کنونی در فضای سیاسی باعث شده تا با رشد ارز نیما، شاخص بورس از رشد جا بماند.

وی با ابراز مخالفت درباره افزایش نرخ ارز نیما در شرایط کنونی اقتصاد جامعه، گفت: ازآنجاکه افزایش نرخ ارز نیما منجر به تورم و گرانی می‌شود و هر تصمیمی یک جنبه مثبت و یک جنبه منفی دارد، دولت باید تبعات اقدامات خود را نیز در نظر بگیرد. با توجه به این توضیحات، به نظر من افزایش ارز نیما نمی‌تواند نسخه شفابخش و درستی برای اقتصاد امروز ما باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->